Airbus a demonstrat servicii prin satelit LEO de bandă largă cu latență scăzută în nordul Finlandei

   Airbus a demonstrat clienților săi din Kajaani, Finlanda, servicii de satelit cu latență scăzută Low Earth Orbit (LEO) ca parte a proiectului de cercetare AINET-ANTILLAS. Constelațiile Low Earth Orbit (LEO) completează sistemele spațiale majore existente și extind posibilitățile pentru misiuni și operațiuni critice pentru afaceri.

    Serviciile demonstrate de Airbus la acest eveniment susțin servicii critice de misiune și asigură continuitate, mai ales în zonele rurale fără acoperire radio sau ca soluție de rezervă în cazul abaterilor de serviciu, de exemplu în caz de furtună. Cazuri de utilizare tipice pot fi găsite în sectoarele de siguranță publică și apărare cu aplicații Push-to-talk, video, conștientizare situațională și alte aplicații bogate în date.

  Soluția de colaborare Airbus Agnet a fost demonstrată împreună cu serviciile prin satelit LEO.

    Airbus a putut să-și demonstreze capacitatea de a oferi clienților săi o soluție Agnet sigură cu servicii prin satelit LEO pentru operațiuni pe teren și comunicații cu comandă și control. Acest lucru permite comunicațiile și conștientizarea situației în întreaga lume în zonele în care serviciile de bandă largă mobilă de înaltă calitate nu erau disponibile anterior, de exemplu în zonele slab populate și în transportul maritim. Experiența utilizatorului Agnet a fost comparabilă cu un mediu terestru 4G.

    Consorțiul finlandez al proiectului este coordonat de Centrul de Cercetare Tehnică VTT din Finlanda. VTT a participat, de asemenea, la demonstrație și a fost responsabil pentru măsurători tehnice, cum ar fi capacitatea și performanța serviciilor prin satelit LEO.

   Clientul Airbus Erillisverkot a participat la evenimentul demonstrativ. Erillisverkot are în desfășurare un proiect de migrare numit Virve 2, care vizează servicii bazate pe 4G/5G pentru nevoile siguranței publice și ale altor utilizatori critici. „Toate tehnologiile care pot asigura conectivitatea siguranței publice sunt de interes pentru Erillisverkot. Clienții noștri trebuie să aibă conectivitate oricând și oriunde“, spune Antti Kauppinen, CTO al Erillisverkot.

  Evenimentul demonstrativ a făcut parte din proiectul de cercetare Celtic-Next AINET-ANTILLAS care a implicat parteneri din Finlanda, Franța și Germania. Finanțat de Business Finland, organizația guvernamentală finlandeză pentru finanțarea inovației și comerț, proiectul AINET-ANTILLAS este un proiect de trei ani și se va încheia în 2024. Obiectivul principal al proiectului de cercetare AINET-ANTILLAS Celtic-Next este accelerarea transformării digitale în Europa prin servicii inteligente și sigure de automatizare a rețelei.

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *