Cassidian furnizează rețeaua TETRA Poliției de Frontieră din toate județele de frontieră ale României

    Ministerul Administrației și Internelor din România (MAI) și Cassidian au finalizat cu succes programul riguros de testare a Inter-System Interface (ISI), în conformitate cu standardele de interoperabilitate TETRA, între rețelele Cassidian și PHARE (Motorola) TETRA.

    Astfel, proiectul Cassidian Border Security, SISF (Integrated System for Border Security) va asigura Poliției de Frontieră Române o rețea TETRA coerentă în toate județele de frontieră. Mai mult, SISF va constitui platforma națională TETRA pentru toate forțele de securitate guvernamentale din aceste județe.

    După câțiva ani de dezvoltare și promovare a conceptului de interoperabilitate între rețelele TETRA, interoperabilitatea deplină certificată a devenit o realitate între ambele sisteme TETRA românești.

     ISI oferă o acoperire extinsă atât utilizatorilor Cassidian TETRA, cât și utilizatorilor PHARE TETRA, care vor avea acum beneficiul față de platforma națională TETRA a tuturor serviciilor disponibile la nivel local (criptare interfețe aeriene, autentificare, servicii de pachete de date, mesagerie de date scurte), precum și comunicații între sisteme (apeluri individuale, apeluri PABX și servicii de date scurte între terminale situate în rețele diferite).

    Datorită funcției de roaming automată a terminalelor radio, selectarea rețelei vizitate se face fără interacțiunea utilizatorului, permițând un roaming fără probleme în cadrul platformei naționale TETRA.

   ISI este, de asemenea, o componentă cheie pentru integrarea soluției de localizare automată a vehiculelor pentru poliția de frontieră pentru a partaja informații de poziționare între poliția de frontieră și forțele de securitate ale platformei naționale TETRA.

    Soluția ISI este o etapă cheie a foii de parcurs provocatoare specificate de România MAI pentru a oferi utilizatorilor săi finali:

– Comunicații vocale și mesagerie de date securizate la nivel național;
– La cerere, cooperarea sau lucrul în comun a forțelor diferitelor agenții;
– Un portofoliu extins de aplicații mobile esențiale;
– Aplicație îmbunătățită de mare viteză pentru date critice.

    Acest pas este o etapă majoră pentru livrarea în curs a proiectului de securitate a frontierei Cassidian în România, precum și pentru comunitatea generală de utilizatori TETRA, unde interoperabilitatea este esențială.

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *