CASSIDIAN Participa la inaugurarea noului Centru de Comanda si Control al Politiei de Frontiera

     Cassidian și Poliția de Frontieră Română au inaugurat pe 24 iulie centrul central de comandă și control al sistemului de securitate a frontierei din România.

    Acordată în 2004 și extinsă în 2009 pentru a acoperi întreaga frontieră externă Schengen, prima etapă a soluției de securitate a frontierei românești protejează cea mai lungă graniță terestră din Europa împotriva imigrației ilegale, contrabandei, traficului și terorismului, oferind în același timp securitate națională sporită cetățenilor români.

     După ce a lucrat cu succes în parteneriat cu guvernul și poliția de frontieră, raportul de audit tehnic Schengen emis în 2011 a fost foarte pozitiv. O etapă critică a fost atinsă cu livrarea Centrului de comandă și control, o clădire de 18 000 m² care va găzdui centrul de date de sistem și centrul național de dispecer operațional.

    Tehnologia din spatele proiectului Securitatea Frontierei Române este un sistem integrat cu capabilități de recunoaștere și identificare îmbunătățite de supraveghere, aplicații operaționale pentru comandă și control cu ​​localizare automată a vehiculelor, analiza amenințărilor la trecerea frontierei și e-learning pentru polițiștii de frontieră, o rețea de comunicații mobile Tetra sigură. , toate funcționând pe un sistem național de comunicații vocale și de date foarte fiabile și supravegheate de un sistem de management umbrelă. Capacitățile cheie au fost deja furnizate Poliției de Frontieră Române: Cassidian a instalat camere fixe și radare în multe locații fierbinți din jurul graniței, integrate în centrele de comandă locale; Cassidian a livrat o rețea complexă de radiocomunicații mobile profesionale TETRA în 9 județe de frontieră externă; comunicații de date și voce, precum și lucrările de infrastructură care au reprezentat, de asemenea, o parte importantă a efortului nostru. Au fost instalate aplicațiile IT necesare pentru a gestiona operațiunile de la frontieră, cum ar fi Comandă și Control, Analiza riscurilor, E-Learning, Localizarea automată a vehiculelor și managementul general al sistemului.

   Performanța sistemului, calitatea serviciilor de întreținere și dorința clientului de a continua să lucreze cu Cassidian pentru a îmbunătăți și mai mult integrarea sistemului este dovada succesului Cassidian.

Sursa: Cassidian

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *