ETSI asigură infrastructurile critice împotriva atacurilor cibernetice cuantice cu noi algoritmi TETRA

    Pentru a se adapta la inovațiile tehnologice și la potențialele atacuri de securitate cibernetică, inclusiv de la calculatoarele cuantice, comitetul tehnic ETSI TCCE a finalizat lucrările la noi algoritmi menționați să securizeze rețelele TETRA pentru cel puțin următorii 20 de ani.

  Pentru a se adapta la inovațiile tehnologice și la potențialele atacuri de securitate cibernetică, inclusiv de la calculatoarele cuantice, comitetul tehnic ETSI TCCE a finalizat lucrările la noi algoritmi menționați să securizeze rețelele TETRA pentru cel puțin următorii 20 de ani. Aceste noi specificații, ETSI TS 100 392-7 și ETSI TS 100 396-6 au fost dezvoltate în strânsă colaborare cu experți din grupul ETSI de criptare cuantică sigură.

    Această activitate a fost realizată cu sprijinul TCCA, organizația reprezentativă globală responsabilă pentru îmbunătățirea standardului TETRA. Cererea pentru tehnologia TETRA va continua să crească la un CAGR de 4,7% în perioada de prognoză 2021-2026, potrivit Omdia.

    TETRA este utilizata pe scară largă de agențiile de siguranță publică din întreaga lume deoarece, pe lângă comunicațiile de rețea sigure și rezistente, oferă și comunicații critice directe peer-to-peer, fără a fi nevoie de o rețea de sprijin în situații precum dezastre naturale și urgențe. Națiunile doresc să desfășoare rețele partajate de toate organizațiile de siguranță publică și de primul răspuns pentru a interopera pe deplin cu alte servicii în timpul situațiilor de urgență și dezastrelor. Piața de transport este, de asemenea, o piață mare pentru TETRA, în special pentru sistemele de transport rapid în masă, cum ar fi rețeaua de metrou londonez și rețeaua de metrou pariziană administrată de RATP și multe aeroporturi importante.

   TETRA este o tehnologie digitală Private Mobile Radio (PMR) și Public Access Mobile Radio (PAMR) pentru comunicații critice cu un set specific de cerințe de comunicare. Acestea includ fiabilitate ridicată, capabilități de apelare unică și de grup, PTT (Push-To-Talk) și posibilitatea de comunicații directe peer-to-peer. TETRA este optimizat pentru aplicații de capacitate medie spre mare prin utilizarea tehnologiei Time Division Multiple Access (TDMA).

Unele servicii PMR unice ale TETRA includ:

  • Configurare rapidă a apelurilor pe suprafață extinsă Apeluri de grup „toate rețelele informate”.
  • Funcționare în mod direct (DMO) care permite comunicații „back to back” între terminale radio independente de rețea
  • Criptare vocală la nivel înalt pentru a răspunde nevoilor de securitate ale organizațiilor de siguranță publică
  • O facilitate de apel de urgență care ajunge chiar dacă sistemul este ocupat
  • Voce full duplex pentru comunicații de telefonie PABX și PSTN

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *