Poliția din China poate urmări protestele activând „alarme” pe software-ul Hikvision

Producătorul chinez de echipamente de supraveghere Hikvision a pus în aplicare instrumente pentru a ajuta poliția să urmărească activitățile de protest ale populației monitorizate

   Poliția chineză poate activa „alarme” pentru diferite activități de protest folosind o platformă software oferită de Hikvision, un important producător chinez de camere și supraveghere, a aflat The Guardian. Descrierile activității de protest enumerate printre „alarme” includ „adunarea mulțimilor pentru a perturba ordinea în locuri publice”, „adunare ilegală, procesiune, demonstrație” și amenințări la „petiție”.

   Aceste activități sunt enumerate alături de infracțiuni precum „jocuri de noroc” sau evenimente perturbatoare, cum ar fi „pericol de incendiu”, în documentele tehnice disponibile pe site-ul Hikvision și semnalate la Guardian de către firma de cercetare de supraveghere IPVM sau Internet Protocol Video Market. Site-ul companiei includea și alarme pentru „religie” și „Falun Gong” – o mișcare spirituală interzisă în China și catalogată drept cult de către guvern – până când IPVM a contactat compania.

Articol complet  AICI

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *