Poliția Română va investi în 12.000 de camere purtate pe corp de la Motorola Solutions

Camerele VB400 asigură transparență și responsabilitate atât pentru poliție, cât și pentru public din toată România 

   BUCUREȘTI, România – 16 iulie 2020Motorola Solutions (NYSE: MSI) a anunțat astăzi că Inspectoratul General al Poliției Române, poliția națională și principalele Agenția de aplicare a legii din România, a semnat pentru o soluție integrată de cameră purtată pe corp, care constă din 12.000 de camere VB400 purtate pe corp, inclusiv software-ul back-end VideoManager, pentru a îmbunătăți atât siguranța  poliției, cât și a publicului, dar și pentru a spori responsabilitatea acestora.

    Poliția Română deservește o populație de peste 22 de milioane de locuitori, iar camerele purtate pe corp vor juca un rol important în sprijinirea siguranței publice. S-a demonstrat că aceștia descurajează agresiunea și îi protejează pe cei care lucrează în prima linie, precum și a câștiga transparența comunității și construiesc încrederea. Ele pot oferi, de asemenea, dovezi sigure pentru a ajuta în procedurile judiciare. Tehnologia camerelor purtate pe corp s-a dovedit a fi incredibil de valoroasă în multe situații de poliție, de la demonstrarea responsabilității tuturor părților până la captarea probelor și asistarea în urmărirea penală a cazurilor.

    Motorola Solutions este un partener de încredere pentru organizațiile de siguranță publică din România de peste 25 de ani, oferind soluții radio digitale TETRA extrem de fiabile și sigure, inclusiv rețea, radiouri și servicii. În 2018, Inspectoratul General al Poliției Române a semnat deja un contract de furnizare a poliției cu 10.000 de statii radio emisie receptie portabile MTP3550 TETRA, în cadrul unei licitații publice.
Siguranța publicului și a ofițerilor noștri din România continuă să fie de o importanță capitală. Aceste camere purtate pe corp ne permit să continuăm să protejăm și să servim publicul român în cel mai sigur și eficient mod”, a declarat Liviu Vasilescu, chestorul șef al Poliției.

   „Suntem extrem de mândri că Ministerul de Interne și Poliția Română continuă să vadă Motorola Solutions ca un partener de încredere și rămânem angajați să contribuim la menținerea în siguranță a cetățenilor români și a primei linie”, a declarat Michael Kaae, vicepreședinte regional Europa la Motorola Solutions. „Prin valorificarea beneficiilor camerelor purtate pe corp, forțele de poliție române își pot eficientiza în mod substanțial operațiunile și pot crește securitatea cetățenilor.” 

      Camera Motorola Solutions VB400 purtată pe corp este un dispozitiv de înregistrare ușor, robust, construit pentru a proteja oficialii din siguranța publică. Această soluție integrată oferă streaming Wi-Fi și monitorizare prin senzor Bluetooth pentru a oferi o combinație puternică de capabilități de transmitere în direct de la cameră la VideoManager, permițând un răspuns rapid din partea echipei de control și creșterea conștientizării situației. Mai mult, integrarea VideoManager permite stocarea și gestionarea în siguranță a filmărilor, iar RFID Touch Assign simplifică furnizarea camerei în implementările mari. De la alocarea inițială a camerei până la generarea de filmări de probă pentru urmărire penală, această soluție oferă funcționalitate end-to-end. VB400 are o autonomie de până la 12 ore a bateriei putând fi folosita pe parcursul unei zile de lucru fara probleme, având un obiectiv cu unghi larg 1080p HD, VB400 poate surprinde cu acuratețe unghiul de vedere al purtătorului pentru a oferi transparență. Pentru mai multe informații puteti vizita  Pagina produsului Motorola Solutions .

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *