Procesul Motorola vs Hytera pentru conspirație criminală va începe în februarie 2024

  Un proces penal care examinează acuzațiile conform cărora Hytera Communications ar fi conspirat pentru a fura secrete comerciale DMR de la Motorola este programat să înceapă pe 5 februarie 2024 și se estimează că va dura până la opt săptămâni, potrivit informațiilor împărtășite ieri în timpul unei audieri privind starea acestui caz.

    Judecătorul de la Curtea Federală a Districtului Federal John Tharp a stabilit data de începere a procesului care decurge din acuzarea penală a Hytera Communications de către Departamentul de Justiție al SUA (DoJ) pentru acuzațiile conform cărora producătorul de radio-telefon mobil (LMR) din China a conspirat pentru a fura secrete comerciale de la Motorola pentru a-și dezvolta propriile produse DMR.

     Avocații care reprezintă Hytera și DoJ au convenit că data de începere, 5 februarie 2024, ar fi potrivită. După ce a ascultat părerile avocaților ambelor entități în timpul audierii, Tharp a spus că participanții ar trebui să fie pregătiți pentru ca procesul să se prelungească până la sfârșitul lunii martie 2024. Tharp a subliniat că va evita modificarea datei procesului, dacă este posibil, având în vedere complexitatea și durata procesului.

   Ca parte a cazului de conspirație criminală Hytera, DoJ a inculpat și șapte persoane care au fost angajate de Hytera Communications în 2008, imediat după ce au lucrat în unitatea din Malaezia pentru Motorola (compania nu fusese încă redenumită Motorola Solutions). Toate cele șapte persoane au fost acuzate de coordonarea și executarea furtului a mii de documente Motorola și de furnizarea acestora către Hytera, care se lupta să construiască produse DMR la acea vreme, potrivit documentelor instanței.

    Luna trecută, Gee Siong (G.S.) Kok – fostul director de cercetare și dezvoltare al Hytera Communications, precum și fost membru al consiliului de administrație al companiei – a pledat vinovat pentru o singură acuzare de conspirație pentru a fura secrete comerciale.

    Acordul de pledoarie al lui G.S. Kok susține că a întreprins aceste acțiuni penale la ordinul unui executiv de top Hytera. Acest „Executiv 1” nu este identificat în acordul de recunoaștere a vinovăției, dar se crede că este președintele și fondatorul Hytera Communications Qingzhou Chen, pe baza informațiilor din alte documente legale.

    Hytera Communications a emis o declarație conform căreia compania „contestă în mod viguros faptul că directorii săi au știut sau au fost implicați în orice furt de secrete comerciale de la Motorola Solutions, iar Hytera nu știe că directorul Hytera a fost acuzat de furtul secretului comercial al Motorola – doar foști angajați Motorola precum G.S. Kok.” G.S. Kok a fost extrădat în SUA în toamnă.

    De luna trecută, niciunul dintre celelalte persoane acuzate în acest caz – Yih Tzye (YT) Kok, Samuel Chia Han Siong (Chia), Phaik ee Ooi (Ooi), Wong Kiat Hoe (Wong), Yu Kok Hoong (Hoong) și Chua Siew Wei (Chua) nu au fost extrădați în SUA, documentele instanței arata că fiecare dintre aceste șase persoane au fost desemnate în octombrie drept „fugari” de sistemul juridic al SUA.

   Aceste dosare penale împotriva Hytera și a celor șapte persoane sunt separate de nenumăratele cauze civile care au fost înaintate de Motorola Solutions împotriva Hytera Communications, deși acuzațiile sunt similare și se așteaptă să fie utilizate cantități considerabile de probe atât în procedurile civile, cât și în cele penale.

   Într-o hotărâre din martie 2020, un judecător de district federal a confirmat în unanimitate un juriu care a constatat că Hytera Communications, cu sediul în China, ar trebui să plătească 764,6 milioane de dolari pentru utilizarea secretelor comerciale DMR și a software-ului protejat prin drepturi de autor dezvoltat de Motorola, înainte ca gigantul LMR să fie redenumit Motorola Solutions. În ianuarie 2021, această sumă inițială de atribuire a fost redusă la 543,7 milioane USD.

     De atunci, tribunalul districtual a ordonat Hytera să plătească Motorola Solutions pentru o varietate de articole, inclusiv onorarii de avocați, plăți de dobânzi și redevențe pentru vânzarea produselor DMR din iulie 2019. În combinație cu amenda principala, Hytera datorează Motorola Solutions mai mult de 670 de milioane de dolari, conform unei declarații făcute de CEO-ul Motorola Solutions, Greg Brown, în februarie anul trecut. De mentionat ca pana la aceasta data Hytera Communications a ignorat plata oricarei sume.

Comentezi?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *